Så här kan det se ut när antirasister och feminister bestämmer sig för att trasha och smutskasta en annan feminist de inte gillar.

”Rimlig kritik”
_________________

I en självutlämnande artikel i Ms Magazine beskrev 1976 den amerikanska tongivande feministen Jo ”Joreen” Freeman i artikeln ”Systerskapets mörka sida”, den förtals- och utfrysningskampanj som hade pågått mot henne och som helt knäckt henne. Denna form av psykiska misshandel internt i en rörelse kallade hon ”trashing”. Trashingen riktades mot den feministiska rörelsens mer framträdande talespersoner eller skribenter, oftast kombinerade med anklagelser om karriärism, svek eller maktfullkomlighet. En intern maktkritik som eskalerade bortom alla proportioner. Trashingen kom alltid underifrån och riktades uppåt, som ett karaktärsmord som bröt ner personens integritet och fryste henne ute ur alla sammanhang. “Systerskap är kraftfullt: den kan döda systrar”, konstaterade feministen Ti-Grace Atkinson lakoniskt.

– ur inlägget ”När feminismen äter sig själv

Jag började samla ihop screenshots för kanske en eller två månader sen.
Jag ångrar att jag inte gjorde det från starten.

Egentligen har detta pågått i ett par år men eskalerade för nåt år sedan. Framförallt så har hatet inte bara riktats mot mig utan mot många andra feminister, varav de flesta med mycket mindre plattform än mig. Många har tystats och många är rädda. Jag har fått ta del av diskussioner i stängda rum där attacker mot enskilda feminister som gruppen finner problematisk planerats men var dum nog att inte spara allt detta förräns nu. Detta är alltså en liten liten promille av det som pågår.

Och det pågår inte i små stängda chatrum, (som en del påstår) utan på flera platser på nätet t.ex i flera olika FB-grupper med mellan 250 – 1000 medlemmar, på olika instagramkonton med många följare, på twitter där det retweetas och sprids mellan olika små och stora konton. Många av de som deltar har mellan flera hundra och flera tusen följare. 

En del information kan jag tyvärr inte dela, då det försätter människor i skottlinjen.

UPPDATERING: Efter att jag offentliggjorde detta så har flera av mobbarna reagerat. En del har såklart förstått allvaret och bett om ursäkt medan andra fortsätter håna och hata. De senaste reaktioner har jag lagt till längst ner på sidan. 

fiasfuck god ton     

____________________

”LD är dålig på att lyssna på
och ta till sig kritik!”

Samtliga tweets, inlägg & kommentarer är skrivna av andra feminister och antirasister.

Alltså INTE av rasister och antifeminister som man kanske kan tro. Vissa av de som deltar i drev och hatkampanjer är aktiva i organisationer och antinäthat-kampanjer. Minst en är förtroendevald i Fi och många fler är aktiva inom Fi och andra politiska organisationer.

hata dl2

hata ld

ld2

hatar ld

ld

fåld dra åt

bitchslappa

ld sagt

skjut hat

ld trash

____________________

”Vi synliggör bara att LD är problematisk”

dögår söndersensurerat ld är ondld tönttöntskadadö cis

____________________

I grupper där jag lyfts positivt eller där krönikor jag skrivit länkas så hoppar flera av dessa in som gubben i lådan för att försäkra sig om att alla förstår hur dålig och ”problematisk” jag är.

Det är detta jag brukar referera till som hatkampanj eller smutskampanj.

trådar om mighar ni hörtsluta lyssnasensurerat skitmänniska

kan nån berätta

 

Det skvallras och berättas vidare. Det blir som viskleken ”Har nu hört…??”, ryktesspridning där sanningen förvanskas och förvrids och återberättas tills det inte finns mycket sanning kvar överhuvudtaget. Och folk köper det, folk tror på varandra för att de vill tro. Och så berättar de i sin tur vidare…. ”har ni hört vad LD sa? Jag har inte hört det själv, men en kompis berättade…”

katt ryktedrevDet finns inget drev från min sida.
Jag har aldrig drevat mot rasifierade eller transpersoner.
Det har aldrig hänt.


censurerad nån tycker om ldcensurerad nån tycker om ld 2censurerad prata med ldcencurerat planera drev mot hanapee____________________

Man ljuger om mig.

Exempel på detta (har hänt många fler gånger dock):

lögn om uthängning
lögn Nej, vi hängde inte ut nån i aporna. Framförallt outade vi INGEN som trans.

Absolut inte. Aldrig i livet! Jag sätter inte mitt ego, min stolthet, mina känslor eller min kränkthet före människors säkerhet! Jag har tvärtom varit noggrann med att censurera screenshots och skydda de inblandade, inte för att de inte ska ställas till svars för sitt skit men för att jag helt enkelt tar ansvar för den lilla maktposition jag befinner mig i.

Det som hände var att 2 saker:
1. en av admins missade att censurera ett namn på admin i en stängd men offentlig grupp. Denna admin outar sig själv i gruppbeskrivningen som ALLA kan se, även om man ej är medlem i gruppen. Samma grupp länkas ofta i just aporna-gruppen och detta var således inte nån ofrivillig outning av personnamn. Dock så åtgärdades det så snabbt det uppmärksammades.
2. En annan admin missade också att censurera ett namn, detta åtgärdades på en halv minut då admin såg detta direkt när hen postat.

Men ingen, INGEN, outades som trans och INGEN försattes i fara.

(allt detta kan medlemmar i aporna enkelt kontrollera då tråden finns kvar)

____________________

lögn

lögn 2

lögn 2 reaktion

Om det vore så att mina följare hade en benägenhet att hota och skicka hatmail till folk jag har en beef med så hade det nog funnits en hel del folk före på den listan. Jag har blivit uthängt för alla slags grejer på antifeministiska sidor i flera år, hade folk mottagit hot pga mig så hade detta synliggjorts med pompa och ståt för länge sen.

Att detta är en lögn förstår man ganska snabbt om man tänker på just den biten. Hur kommer det sig att jag aldrig anklagats för detta från antifeministiska kretsar? Jo för att det aldrig händer. Så varför skulle mina följare börja trakassera en annan feminist när de låter männen som kränker mig på riktigt komma undan? Fundera på det. Och fundera på denna människas agenda.

Dessa lögner var starten på ett envist rykte som fortfarande idag hänger kvar och som är upprinnelsen till föreställningen om min fullkomliga makt. Dessa hävdar högt och ljudligt att de är rädda för mig och min ”makt”.

shit rädd2makt

____________________

Flavia Dzodan varnade på bloggen Tiger Beatdown hur calloutkulturen, trots de ofta haft en positiv och god ambition till sin början, börjat skapa ett förgiftat klimat på Twitter, blivit en dokusåpaifiering av det feministiska samtalet, med drev efter blod. Skribenten Sarah Ditum påpekar att åsikter lätt förvanskas i calloutsen och varnar för att det blir personen snarare än handlingen som angrips. I dreven får den utpekade inte chans att försvara sig, utan bara be om ursäkt eller utestängas och utfrysas. Bloggaren Gappy Tales påpekade att de livligast deltagande i dreven ofta inte var de ickepriviligierade som var drabbade, utan andra så kallade ”allierade” i samma position som den som kritiserades, där deltagandet i drevet blev en chans att själv stå fri från kritik.

– ur inlägget ”När feminismen äter sig själv”

____________________

”LD ÄR RASIST”

beviset: en twitterdiskussion tagen ur sitt sammanhang.

rasist censur

Diskussionen på twitter såg dock ut såhär, dvs HELA diskussionen:

 

n-ordet
n-ordet 2

 

Som ni ser så diskuteras nåt helt annat t.ex den rasism mot svarta som genomsyrar HELA världen, inte bara den västerländska eller vita. Antiblackness är ett stort problem även inom gruppen svarta där ljusare hud premieras och mörkare ses som sämre. Personen frågar hur jag, om jag själv rasifierats, kan ha använt n-ordet utan att reflektera och jag påpekar att man inte är befriad från vare sig rasism eller antiblackness för att man själv rasifieras. Att jag som grek fortfarande kan vara antingen rasist eller delta i reproducerandet av det. Inte en ursäkt och jag påstår definitivt inte att jag får använda ordet pga detta.

Men klipp och klistra lite, antifeminist-style, så får man det att låta som lite andra saker. Perfekt om man driver en agenda mot en enskild individ.

Nån annan, med över tusen följare, tolkar denna diskussion såhär och sprider vidare ett nytt rykte om mig:

lögner

ordetNEJ NEJ NEJ NEJ.
Jag har ALDRIG ursäktat användandet av ordet sen jag blev medveten om hur problematiskt det är.
Jag har ALDRIG ALDRIG ALDRIG hävdat min rätt att säga ordet för att jag är grek eller annan anledning.


 

sprid vidare 4

sprid vidare 3

sprid vidare 2

sprid vidare

 

sprid vidare 5

 

skicka vidare

Sen så sprids det vidare såklart. ”får jag en screenshot”?? Ofta screenshots tagna ur sitt sammanhang, som just denna. Man tar EN tweet ur flera som inte berättar hela sammanhanget och t.o.m ibland kan verka säga en helt annan sak än det man faktiskt sa. På så sätt bygger den som drevar upp ett trovärdigt rykte.

Det finns ett ord för detta och det är förtal.

skvaller

____________________

 Mer bevis på min rasism: ett 6 år gammalt inlägg från 2009. TVÅTUSENNIO. 

Detta screenshots har i skrivande stund postats i en FB-grupp samt på ett instagramkonto med över 1000 följare.

rasist censur 2

Jag hade missat att ta bort inlägget,
men det är borta nu och jag beklagar att nån utsattes för det.

____________________

Ang. att jag tidigare använt n-ordet helt skamlöst och ogenerat.

Jag trodde som många andra vita saviours att det var ok att använda n-ordet om man inte använde det för att kränka, t.ex genom att citera andra eller göra narr av rasister. Det är det såklart inte, det var fel och vidrigt och jag har sen dess bett ordentligt om ursäkt för detta. (flera gånger) Jag använder inte ordet verbalt eller i skrift, inte för att citera eller återge. Jag använder det inte. Punkt.

Min senaste offentliga ursäkt kan ni läsa här.

(klicka på den röda länken. Där ser ni även screenshots på det jag sagt och när jag använt n-ordet.)

Dock så spelar det ingen roll hur mycket man ber om ursäkt eller hur genuin, ärlig och tydlig den är. De vill ha blod. De är inte intresserad av att jag ska förstå eller be om ursäkt. De vill att jag ska försvinna, tystna och gå under. ”Hon kommer inte undan”. ”Jag spyr på hennes ursäkt”. ”3 år är inte länge sen”. ”För 6 år sen var hon ju ändå 32”

förlåtursäktförsvararcensurerat ursäkt godtas ejcensurerat ursäkt godtas ej 2

 

(Här är PM’en som skickades mellan mig o de två i denna tråd som påstår att jag bemött dem illa. Dessa två personer skickade flera PM till samtliga admins i aporna samt postade arga inlägg i gruppen som togs bort. Efter flera tillsägelser så blockade vi personerna.)

Person 1:

mail från arg personmail från arg person 2Person 2:

mail mellan mig o arg medlem

mail mellan mig o arg medlem 2

mail mellan mig o arg medlem 3

mail mellan mig o arg medlem 4

Diskussionen om min ”rasism” fortsätter nedan:

ny censurerat ursäkt godtas ej 4

_________________

bruna

Jag pratade inte om bruna människor, jag skrev den tweeten efter att jag läst x antal inlägg på facebook där VITA människor frågat om samt påstått att det var rasism att använda bruna emojis som vit. Jag hade hittills inte sett en enda brun person säga att det var rasistiskt. Diskussionen huruvida det kan vara problematiskt, onödigt, konstigt osv greppar jag men det är en annan debatt.

____________________

”pickaninnys”?

censurerat ld rasistiska nidbilder dockor

Dessa dockor är traditionella svenska troll-dockor gjorda i trä och päls. En föreställer t.o.m ett lejon. Nej, de är inga pickaninnys och ska inte föreställa svarta människor. Men vill man utmåla mig som rasist så passar det agendan att hävda detta. 

dockorna

____________________

monster

emojigate7

emojigate6

 

oliver

 

emojigate4

emojigate3

emojigate2

emojigate8

emojigate9

emojigate10

emojigate11

____________________

Jag jämförs med Hitler ganska ofta. Mina följare med Hitlerjugend. Här är ett exempel:

hitlerjugend 2ryggradslös

Mycket snack om hur ”kränkt” jag är för att jag mår dåligt av det här. Detta är alltså människor som VET att jag har ångestproblematik, tidigare självskadebeteende och perioder då jag mår väldigt dåligt. Jag skriver mycket om detta på både twitter och bloggen och har gjort i flera år.

____________________

Jag skrev ett par inlägg om hur dåligt jag mår av allt som sker omkring mig. Om hatet jag får från antifeminister men också om hatet jag får i egna kretsar. Detta är reaktionen på dessa inlägg:

censurerat instagram 3censurerat instagram 2censurerat instagram 4censurerat instagram

____________________

Antirasister som raljerar kring mitt ursprung, förnekar mina erfarenheter av rasism, förminskar den utsatthet greker lever i samt låtsas som att olivfärgad är mitt påhitt och inte en faktisk hudton. 

Detta är bara en promille av alla hån och allt raljerande och allt ifrågasättande kring mitt ursprung. Jag vill föra till protokollet att jag aldrig tagit avstånd från min vithet eller försökt positionera mig som rasifierad. Mitt ”jag är olivfärgad” var en respons på fatshaming jag utsattes för, där detta förminskades genom att referera till min hudfärg som samma nyans som späck. Jag har inte späckfärgad hy, jag är olivfärgad vad mitt svar. Detta förminskades och hånades, på bekostnad av andra med samma hudton och ursprung.

Jag har skrivit mycket om min uppväxt som grek i Tensta, om rasismen jag utsatts för, om att jag bytte efternamn för att få jobb och att jag sällan passerar som skandinav i svenska rum. Osv.

oliv 6

oliv5

oliv 8

oliv 7

oliv 2

oliv3

oliv2

ld oliv

 

 

ld oliv 2

ld oliv 3

 

oliv

oliv

oliv 3

oliv 2

oliv

____________________

Jag får ofta kreativa smeknamn. Två av dessa är Lard Diaper och Lardass donkey.

Att som medveten feminist med intresse för fatacceptance påstå att man aldrig hört talas om att lard används som nedsättande term för tjocka köper jag inte, men om så vore fallet så bad dessa personer aldrig om ursäkt, de fortsatte hävda sin rätt att vara okunniga utan att behöva ta ansvar för det, försvara det de sagt, hånade min kritik av det samt påstod att jag försökte deraila kritiken jag fick genom att haka upp mig på att jag blev fettskammad.

lard diaperfatshame förminskarlardass

fatshame

lardass 2

fatshame2

fatshame

fatshame 4

fatshame 3

fatshame 2

fatshame

____________________

Planerandet av en tumblr som hänger ut enskilda feminister. Lite som Toklandets blogg. 

yfip

yfip 2

yfip 3

yfip 4

____________________________

förtjänar hat 2

Personen som är grönmarkerad skrev följande efter att jag synliggjort flera av de screens som finns här samt berättat om de hot och det hat jag får från antifeminister:

förtjänar hat

____________________

VARFÖR APOR HAR ROSA KLÄNNING
och varför vi blockat dessa från gruppen

En del tycker att vi kastar ur folk ur aporna utan skäl eller att vi försöker rensa ut transpersoner och rasifierade (??!), vi har alltid hävdat att vi inte kastar ut folk utan anledning.

Här har vi lite olika diskussioner där flera av de som idag är blockade tillsammans aktivt planerar att bråka i ap-gruppen, göra sånt som får dem kickade. Medvetet bryta mot regler osv.  Med andra ord inte alls så oskyldiga som de vill ge sken av.

censurerad försöker bli kickad censurerat bråk i aporna

block 2

revolt

block

hejblekk2

Har ni sett flugornas herre?

Hur ser det ut i deras egna grupper? En annan anledning till att flera är blockade är för att det helt enkelt inte funkar att bete sig såhär otrevligt och illa mot varandra i en sån pass stor grupp som aporna:

elakast

elak

Eller den här diskussionen:

elak 2

elak 3

elak 4

Den som beter sig illa här är en av de som gapar mest om tolkningsföreträde och rasism hos andra.

______________________

Min transfobi:

Så vad har jag sagt som är transfobt? Hur ser min transfobi ut? Jag tycker såklart det är skitviktigt och rimligt som fan att jag blir called out när jag säger och skriver problematiska saker. Jag har fått mycket bra kritik också, ibland är den hård och kompromisslös, men jag har tagit till mig och bett om ursäkt.

1. Jag har i egenskap av admin i facebook-gruppen ”Varför apor aldrig har rosa klänning” blockat och kastat ut transpersoner ur gruppen eller stått bakom mina medadmins när de har gjort det.

Inte för att de är trans såklart, men för att de inte kunnat följa reglerna. Vi är inte ense om hur reglerna ska vara utformade vilket är bland annat krav på ”God ton” (obs, bara inom forumets väggar, är team ond ton själv generellt, men det funkar inte i grupper som aporna) . Att kräva god ton av utsatta grupper är förtryckande.

Screens från ett tillfälle som gjort transpersoner upprörda:

natta 3natta 2natta

2. Jag har tagit tolkningsföreträde:

10645243_346735392162667_4236711382594746905_n

3.Jag skrev på twitter att jag tyckte drevet och hoten mot Leelah Acorns föräldrar var fel.

Samt spekulerade i deras eventuella relation och känslor gentemot sin dotter vilket jag inser efter mycket bra kritik från mina följare. Jag måste inte säga allt jag tänker speciellt inte när det går ut över andra. Fanns inget syfte alls, ledde inte till nåt gott för nån samt gav legitimitet till Leelahs föräldrars vidriga beteende före och efter Leelahs död. Vilket absolut inte var det jag tänkte. Jag tänkte inte alls. Men jag reproducerade transfobi och det var inte ok. Det var också helt onödigt och irrelevant att överhuvudtaget att spekulera i relationen mellan Leelah och hennes föräldrar. Reflekterade mest över föräldraskap in general men den diskussionen kunde jag typ spara till ett annat tillfälle och utan att prata om Leelah överhuvudtaget.

Jag har inga screenshots på detta pga tog bort tweetsen på begäran efter att jag bett om ursäkt. Jag försvarar inte detta beteende och ångrar det.

4. Jag har försvarat min kompis Anna när hon skrev ett problematiskt inlägg med transfoba formuleringar.

Obs, jag försvarade såklart INTE det hon skrev för det var fett problematiskt och vi hade långa samtal om det de följande dagarna där jag förklarade varför, men hon är min vän och hon fick mycket skit och jag reagerade känslosamt och ville stötta henne. Jag skrev då detta:

Känner mig så uppgiven över hur samtalen ser ut på nätet. På ena sidan har vi en sorglig massa som vill göra illa, som vill skada kränka få folk att må dåligt. Där når man inte fram alls. Inget samtal kan föras. Men på andra sidan har vi våra medsystrar som oförlåtandes sparkar sidledes och skrämmer varandra till tystnad. Ve den som gör fel, ve den som saknar kunskap. Fuck god ton säger jag alltid men hur långt får man dra det? Var går gränsen mellan att säga ifrån och att bete sig illa? Vilka utesluter vi med våra krav på insikt och analys? Är det skillnad på att medvetet kränka och på att omedvetet göra det? Hur ska vi nå varandra? Jag vill hålla handen när det blåser men vem får vara med och vem lämnar vi ute i kylan? Jag orkar hålla ihop mot hatet jag får, mig kan de aldrig tysta. Men jag vet inte hur länge jag orkar hålla ihop när vi hugger varandra i ryggen inom systerskapets väggar.

Kritiken mot detta inlägg ser ut som så att jag förminskar transförtryck och ja, jag kan se hur det gör det och jag borde ha hållt handen på Anna medan hon red ut stormen själv. När jag hänvisar till de som sparkar sidledes så menar jag INTE transpersoner utan de allierade som approprierar transpersoners utsatthet och ilska och för deras talan på ett aggressivt och drevande sätt.

5. Jag retweetade Paula från vardagsrasismens tweets om lady boys och män som bär klänning.

Paula är själv trans.

man i klänning
transvestit2transvestit
katoyes 2________________________

Trashing

It is not disagreement; it is not conflict; it is not opposition.

Trashing is a particularly vicious form of character assassination […] It is occasionally disguised by the rhetoric of honest conflict, or covered up by denying that any disapproval exists at all. But it is not done to expose disagreements or resolve differences. It is done to disparage and destroy.

Trashing can be done privately or in a group situation; to one’s face or behind one’s back; through ostracism or open denunciation. […] You become a ”legitimate” target for anger.

Trashing may even be thinly veiled by the newest group techniques of criticism/self-criticism, mediation, and therapy. Whatever methods are used, trashing involves a violation of one’s integrity, a declaration of one’s worthlessness, and an impugning of one’s motives.

In effect, what is attacked is not one’s actions, or one’s ideas, but one’s self.

Trashing is not only destructive to the individuals involved, but serves as a very powerful tool of social control. […] Although only a few women actually engage in trashing, the blame for allowing it to continue rests with us all. Once under attack, there is little a woman can do to defend herself because she is by definition always wrong. But there is a great deal that those who are watching can do to prevent her from being isolated and ultimately destroyed.

Trashing only works well when its victims are alone, because the essence of trashing is to isolate a person and attribute a group’s problems to her. Support from others cracks this facade and deprives the trashers of their audience.

– ur artikeln ”Trashing: The dark side of Sisterhood”.


o o O O O O O o o

Reaktioner på detta inlägg

Efter att jag släppt detta inlägg så reagerade folk givetvis.
En del bad om ursäkt men många blev arg på att jag synliggjort det och fortsatte:

reaktionreaktioner 4reaktioner 3reaktion 2 reaktioner 6reaktioner 7reaktioner 5

I ett annat forum var man kränkt för att jag hängt ut deras grupp som en plattform som huserar dessa mobbare och diskussionen där just nu handlar återigen om hur maktgalen jag är, hur fel jag gör, hur synd det är om deras grupp (de behandlar alltså gruppen som en individ) och återigen förminskas hatet till ”kritik”.

Det derailas, diskussionen om vad jag utsatts för  kapas och kommer i skymundan och man är mer förbannad över att jag tagit skärmdumpar än om vad som faktiskt står i dem. Detta bidrar ytterligare till detta drev men när jag påtalar det så vägrar de se sitt ansvar. Jag tänker inte hänga ut gruppen här, för jag orkar inte mer skit kastad på mig just nu. Gruppen i sig är inte en hatgrupp på samma sätt som FGT är, och  tonen i den gruppen är tusen gånger bättre och ok. Men det är det samma frågor som lyfts och vrids av SAMMA personer.  Jag har sett feminister lyftas fram som problematisk i den specifika gruppen (inget fel i sig, kritik är viktigt) för att se samma person som postat inlägget där sitta och kräkas över denne (samt skapa drev) i FGT. Då är det inte oskyldigt längre utan en del av nåt större.

gruppen

grupp

gruppen 3

gruppen 4

gruppen 5

gruppen 6

gruppen 7

gruppen 8

gruppen 9

gruppen 11

  gruppen2

___________________

Följande dagar kommer ni se det som hänt mig och andra feminister förminskas och bortförklaras i olika forum. Det kommer låta rimligt t.o.m. Ni kommer få höra att de bara reagerade på MITT beteende och att det är jag som skrämmer dem tysta när jag hänger ut dem (anonyma dock). Ni kommer höra folk säga att om jag inte gjort si och så, så hade detta aldrig hänt.

Det finns ett ord för det: victim blaming.
Det är ofta så mobbing upprätthålls och passerar så pass länge,
omgivningen försöker hitta förklaringar där offret
för orätten kanske förtjänade det som hände. 

Det är också vanligt att mobbing kan fortgå för att omgivningen ”inte ser” eller inte tycker det är så allvarligt. Påminner om TOLKNINGSFÖRETRÄDE här. Denna gång är det jag som har det.

Mobbing behöver ej handla om tydliga elakheter heller. Subtila gliringar och konstanta ifrågasättanden är ett verktyg som används för att mobba. Det är så man gör. Man pikar, viskar, sprider vidare saker med den GODA TONEN så alla runtomkring ba ”nä men vadå, ingen är ju elak här” när den utsatte protesterar. ”Du överdriver! Du ljuger! Ingen har mobbat!” Den bästa sortens karaktärsmord bedrivs med just god ton där man använder sig av olika medel för att ta isär en person. Förstår att utomstående missar problemet ibland, eftersom det ofta ser så oskyldigt ut om man inte har sammanhanget. MEN!

Kom ihåg hur mobbing funkar. Hur den tar sig uttryck, hur den ofta förminskas.
Glöm ej bort det när ni ser andra avfärda detta som ”kritik”.

33 Comments

 • Reply Anna 22 april, 2015 at 11:22

  Jag tycker du är så himla bra. Det går inte att nog understryka hur vidrigt det är att du utsätts för detta. Du är en fantastisk förkämpe för feminismen, du hjälper kvinnor och minoriteter framåt mot rättvisa på ett mycket effektivare sätt än att sitta och kramas med patriarkatet. Jag är tacksam att du har orkat föra kampen för oss så länge. Tack.

 • Reply Så här kan det se ut när antirasister och feminister bestämmer sig för att trasha och smutskasta en feminist de inte gillar / Lady Dahmer // Postpatriarkal Feministfitta / 22 april, 2015 at 14:19

  […] ”Så här kan det se ut när antirasister och feminister bestämmer sig för att trasha och sm… […]

 • Reply Lotta 22 april, 2015 at 18:02

  Gråter när jag ser det här. Jag är en av dina många tysta följare. Jag läser din blogg o följer dig på Instagram för att du är en stark, stolt och tuff kvinna som säger sånt som vi vanliga döda inte vågar.
  Jag hoppas att du omger dig med din fina familj och att du får stöttning av dina vänner. Blir så fruktansvärt besviken på att
  Medmänniskor kan bete sig så här mot andra. Jag önskar verkligen att jag kunde skicka dig massor av styrka och kärlek så att du orkar fortsätta. Lotta

 • Reply Hjerpe 22 april, 2015 at 20:35

  Fy fan vad ledsamt.

 • Reply Anna 22 april, 2015 at 20:38

  Jag blir så oändligt ledsen och trött av att läsa om allt hat som riktas mot dig. Ville bara säga det.

 • Reply Catherine Nyström 22 april, 2015 at 20:45

  Egentligen är jag stum. Efter att ha läst ovanstående utifrån att de som skriver skulle verka för feminism så är det sånär att jag tappar allt hopp. Det här är inte feminister. Det är personer som verkar ha all fokus på att hata, ingenting annat. Jag har följt din blogg från allra första början och det är många gånger du fått mig att förstå och inse saker som jag tidigare trodde jag hade koll på. Självklart har vi inte alltid varit överens men vad spelar det för roll. Du har tillfört mig mycket när det gäller genusfrågor och det räcker långt!

 • Reply chockad 22 april, 2015 at 21:00

  Jag orkade knappt läsa en tredjedel. Det är mobbning och det är aldrig okej. Jag vet att du får en massa skit (obv, hallå screen shots) så jag vill bara säga att FYFAN VA DU E STARK OCH FYFAN VA DU E FANTASTISK. BEHÖVS FLER SOM DIG I VÄRLDEN!!!!!!! STÅ PÅ DIG OCH KOM IHÅG ATT TA HAND OM DIG SJÄLV. LÅT INTE DESSA MOBBARE KOMMA ÅT DIG. NU BLEV ALLT I CAPS MEN HERRE GUD, DET FÅR DET VARA. KRAM PÅ DIG. <3

 • Reply Erika 22 april, 2015 at 21:05

  Fy fan. Får jag skicka ett gäng kramar? Jag fattar fan inte vad det är med mänskligheten längre…

 • Reply Stadsbrud 23 april, 2015 at 10:34

  Skit i personer som tar sig själva på lite för stort allvar. En kan inte behaga alla. Deras problem att de inte kan strunta i dig om det inte passar. Hoppas att de slutar med sitt osunda hat. Du är jättebra och duktig på det du gör.

 • Reply Matilda Nagy 23 april, 2015 at 11:30

  Jag kommer helt utifrån, hamnade här via ett tweet som väckte min nyfikenhet. Och blir så ledsen av att se hur folk väljer att mobba andra och hur de ursäktar det inför sig själva på alla möjliga och omöjliga sätt.

  En eloge till dig som presenterar alltihop så sakligt och värdigt, trots att du är måltavlan. Och måtte du fortsätta orka trots attackerna på din person från alla håll.

 • Reply cathart 23 april, 2015 at 12:11

  Fy vad vidrigt! Skulle velat veta vilka detta är så man kan ta avstånd ifrån avskummen! Du är grym LD! Håll ut.

 • Reply johanna 23 april, 2015 at 13:36

  Vissa har gått för långt! Jag var med och såg när apan hade KH på insta. Jag mådde illa av alla elaka människor som bara slängde ur sig ”googla förfan jävla cisäckel” när någon inte kunde utläsa transfobi i inläggen. Till er träffade: lägg av förfan, ingen tar er på allvar som ni håller på.

 • Reply Tove 23 april, 2015 at 14:28

  Vet inte vad jag ska säga. Förstod ju såklart att du har fått ta sjukt mycket hat men insåg inte att det kom från två håll samtidigt. Om du orkar fortsätta eller inte är ju upp till dig men jo, du lär blir saknad. Håller inte alltid med dig men skulle aldrig, ALDRIG bete mig som dessa individer gjort. Usch och fyfan. Önskar att jag kunde säga nåt som fick dig att känna dig bättre men det går nog inte. Förlåt för hur jävliga människor kan vara.

 • Reply Ley Tufva Qlibt 23 april, 2015 at 16:01

  Tack för att du postade den här artikeln. Den belyser en rad saker, bland annat hur hatkampanjer ofta utelämnar det hatet riktar sig mot (ett faktiskt uttalande exempelvis) och att diskussionen förutsätter att läsaren känner till det (post, annat uttalande eller beteende) som angrips. En form av undanhållande av information, där det som kallas kritik kan föras på en nivå som närmast är svävande och därmed aldrig aldrig behöver vidröra något sakligt och personerna som för kampanjen därmed inte kan hållas ansvariga. En annan sak jag lägger märke till och som jag tycker mig se i det du postat (tack och lov för PRTSCRN) är att alla sådana här fenomen verkar röra sig i den stora grå massan, där allt en säger blir automatiskt rätt och riktigt (en slags normerad sfär där egentligen samma normer ges utrymme för som i resten av samhället). Men också i betydelsen att föra ut ’kritiken’ i ett slags ingemansland, där det görs oklart vad som egentligen utspelar sig.

  Dels har det fått mig att tänka efter angående en del av de samtal jag deltagit i på andra ställen, men även gett mig bekräftelse på hur oerhört lätt det en säger blir föremål för mobbing, kränkning och rakt av hat. Gärna med viss utväxling i stil med att något positivt som inte kan förnekas ges cred för, men att sedan påhoppen fortsätter , som om de därmed är helt legitima.

  Jag vet inte i detalj vad diskussionerna som refereras till handlar om, men jag är glad att du skriver om beteendet för att så många utsätts och därmed kan andra som känner igen sig kan få styrka, antingen att se om sitt eget hus eller att fortsätta sitt arbete, hat, olämpligheter, hot och kränkningar de får ta emot till trots.

  Ride on!

 • Reply Linda 23 april, 2015 at 22:30

  Något man kan utläsa av det här är ju att de faktiskt inte bara accepterar utan i det närmaste förespråkar bilden av dig som en gud. Du har ju MAKT liksom, och de blir sådär lite darriga i benen så kompisarna måste backa upp dem när du ifrågasätter dem på Twitter,
  du talar för alla vita cis-kvinnor i hela världen, osv. De låter lite som nyblivna tonåringar som mäter krafter med morsan för första gången. De känner sig kaxiga nog att försöka, de vet att de inte kan vinna, och när allt går hur de redan visste att det skulle gå är de offer för Di Elaka (C); de Hatar Hela Världen (TM); och de Ba Åååh Orkar Inte (Patent Pending).
  De känner sig tvungna att dissekera, förvränga, håna och bortförklara precis allt som sägs för att passa bilden de gjort sig själva av dig. De KRÄVER att du ska ta ansvar för varenda fis som släppts i mänsklighetens historia medan deras egna beteenden står över all kritik.

  All denna tid, alla dessa känslor, investerade i dig. De är inte arga för att -du- skulle anse dig
  stå över dem. De är arga för att -de själva- anser dig stå över dem, och de står inte ut med det, men av någon anledning anser de det vara bättre spenderad tid att försöka tvinga ner dig än att själva ta sig uppåt. De attackerar ju inte det du faktiskt säger, utan dig som -symbol- för allt de känner sig underlägsna. För mig framstår de som den sortens människor som river statyer medan andra gör av med diktatorerna som avbildats. De vågar inte göra skillnad på riktigt. Det gör du. Det är det de har problem med.

 • Reply Om tolkningsföreträde och feminismens problem. | i periferin 24 april, 2015 at 23:39

  […] har börjat krackelera på sistone. Lady Dahmer skrev här om dagen om de hot hon får ta från andra feminister, för att hon gjorde ett ganska litet fel någon gång och bad […]

 • Reply Feminism, män och hat - Feministbiblioteket 25 april, 2015 at 14:02

  […] smaka på hatet från sina egna. Vänsterfeminister och antirasister går ut och skärmdumpar allt Lady Dahmer säger och förvränger hennes budskap. Det är helt häpnadsväckande, men kanske inte helt […]

 • Reply Sarah 26 april, 2015 at 09:57

  Jag är stum, och har precis läst igenom allting med tårar i ögonen. Jisses, att vi lever bland så hatiska och elaka människor skrämmer mig.

  Jag hoppas du vet om att vi stöttar dig och finns här, även om vi är främmande människor som sitter någonstans i Sverige bakom en dator/mobilskärm. Vi finns, och vi bryr oss.

  Jag vet inte vad mer jag kan säga, än just det att jag är stum, rädd och ledsen.

 • Reply Matilda 27 april, 2015 at 05:17

  Hade helt missat detta. Det är ju så sjukt!!! Du som är så fantastisk, en stor inspirationskälla! Heja dig i kampen mot drevet, du äger!

 • Reply Alva 27 april, 2015 at 05:52

  Har läst hela inlägget och vill bara skriva till dig att jag står bakom dig. Om man av misstag skriver något problematiskt och sedan ber om ursäkt för det och inser vad man gjort så tycker jag att man ska bli förlåten, för det vi strävar efter måste ju alltid vara ökad förståelse, kunskap och ett inkluderande förhållningssätt. De som väljer att missbruka sånt du har sagt är människor som har ca 0.1% av din kraft, som du använder för att producera så mycket vettigt i media, så de orkar inte läsa på och förstå utan vill bara hänga ut för att det känns bra att få hata. Hoppas detta blåser över snart för ingen förtjänar något sånt här. Vila ut en stund så att du pallar att fortsätt vara ditt fantastiska du. Och om du inte orkar komma tillbaka så är det okej, ingen (Obs ingen VETTIG person) kommer att anklaga dig för något, utan bara vara tacksamma för allt det du bidrog med! Kram

 • Reply Vera 27 april, 2015 at 07:21

  Vet inte riktigt vad jag tycker om allt som skett, precis som med det mesta, men är riktigt säker på att hyperreaktionen som sker just nu på nätet och de skrämmande kommentarerna om dig är oacceptabla. Ingen är perfekt, men jag vill skicka massor av positiv energi till dig nu. Ta emot!
  ~~~<3<3<3~~~

 • Reply charlotta 27 april, 2015 at 08:25

  jag håller kanske inte alltid med dig, men FYFAN för människor som tror att de kan behandla någon såhär bara för att deras åsikter skiljer sig från dina. FYFAAAAN. Så jag kanske står lite annorlunda än du i vissa frågor men JAG RESPEKTERAR DIG SOM MÄNNISKA ÄNDÅ JU FÖR ATT DET ÄR VAD EN GÖR OM EN ÄR VETTIG JU.

  sending lots of cyber love <3 <3 <3

 • Reply Elisabeth 27 april, 2015 at 08:51

  Oi, hvilket arbeid du har lagt i dette! Takk for det! Forhåpentligvis har du gjort en forskjell akkurat nå. Du belyser et kjempekjempe stort problem – misforståelsen rundt det med konstruktiv kritikk/personangrep. Nettet er både fantastisk og forferdelig på samme tid ved at sistnevnte blir så utrolig okey plutselig. Håper den du får det lettere personlig den neste tida, og at du ikke gir opp de gode samtalene og den konstruktive diskusjonen. Støtteklem

 • Reply Alice 27 april, 2015 at 09:39

  Tycker det är minst lika obehaglig ton från denna sidan som man normalt associerar med högerextrema nättroll. Så starkt att du orkar kämpa på!

 • Reply Sofia 27 april, 2015 at 11:26

  Har under det senaste året följt hur kvinnohat har gått från ett peppkonto till ett konto där följarna mobbar bort varandra. Ja, det är fel att uttrycka sig transfobiskt, rasistiskt osv, ingen tvekan om saken. Men det klimatet som nu har skapats leder till att man inte vågar uttala sig allt, eftersom man är rädd att skriva fel. Man får inte heller fråga om man undrar något, för det är också fel. Klimatet är helt orimligt. Så klart vi ska vara pålästa och tänka igenom vad vi skriver, med den ilska som ett fel möts av är enorm. Som någon skrev på kvinnohat: ”det verkar krävas att man har en master i genusvetenskap för att ens å skriva här”.

  Hoppas du orkar fortsätta. Alla vi andra behöver dig.

 • Reply Sofia 27 april, 2015 at 12:49

  Kämpa på! Du är grym.

 • Reply C 27 april, 2015 at 17:12

  Heja heja dig!

 • Reply Angelica 27 april, 2015 at 18:16

  Skickar bara lite mental styrka över nätet. Hoppas du klarar av att ta dig igenom dessa ledsna människors försök att dra ner dig. Ingen borde behöva stå ut med detta, framför allt inte ”i feminismens namn”. Kämpa på! Kram!

 • Reply Mandi 27 april, 2015 at 23:08

  Hej,

  jag blir så ledsen när jag läser detta. Ledsen för att det finns så mycket hat i världen.

  Det är inte alltid jag håller med dig eller delar dina åsikter, men det är irrelevant. En bör kunna undvika hatiska kommentarer även när en inte håller med.

  Är det inte just det här hatet som vi måste jobba mot? Hatet, kränkningarna, mobbningen och hoten. Vare sig det riktar sig till minoritetsgrupper eller majoritetsgrupper, transpersoner eller cispersoner, oavsett vem som kränks. Hot, mobbning och hat är fel.

 • Reply Sandra 28 april, 2015 at 11:29

  Först och främst – Tack för att du finns! TACK för att du orkat under så lång tid. Du har öppnat mina ögon för mer än vad jag kan skriva här.

  Jag blir så ledsen över männskligheten när jag läser allt HAT som folk spyr ut sig. Ni där ute som hatar så innerligt. Ni har problem och behöver ta itu med det omgående. Om man mår som bäst när man hatar någon annnan så har man ett väldigt fattigt liv. Fyll ditt liv med kärlek, omtanke och medmänsklighet.
  Vi behöver inte alla ha samma åsikter men vi måste ha en respekt för varandra som medmänniskor!

 • Reply Stina 30 april, 2015 at 12:21

  Jag har aldrig kommenterat på någon blogg innan, men nu jävlar. Fortsätt vara just du, skit i de människorna. Det är sorgligt att se att människor håller på så och uppenbarligen inte alltid fattar vad du menar och börjar därmed hetsa istället för att ta sig en funderare. Du är underbar och grym. kärlek och respekt <3

 • Reply elin 1 maj, 2015 at 08:01

  det är beundransvärt att du utav hänsyn, och säkerligen av andra orsaker, valt att bevara anonymiteten hos de människor som du omnämner i din text samtidigt som jag, ur ett annat perspektiv, känner ett stort obehag när vetskapen väl har kommit fram i ljuset och att många av de som är politiskt invalda och aktiva i det parti som ligger mig närmast hjärtat, nämligen FI, missbrukar sitt förtroende och position. jag tänker, och jag förstår om du inte orkar och jag respekterar om du inte håller med, att du som ändå besitter den här informationen och är politiskt aktiv borde gå ut med namn på de personer, och endast de personer, som är aktiva inom partiet så att de fråntas sin politiska position då dessa omöjligt representerar varken värdegrunden på vilken partiet vilar eller vad politiken förmedlar. i ärlighetens namn så bidrar dessa personer till att dra ner partiet och får mig att ifrågasätta hur jag känner inför ett parti som fritt låter dessa människor härja och bryta ner andra människor. på samma sätt som vi får tacka människors engagemang som synliggör vad SD verkligen står för genom att publicera viktiga händelser och visa deras rätta jag, på samma sätt tycker jag att vi människor som röstat på FI ska få en chans att kunna lita på att det partiet vi röstat på består av den sortens människor de utgör sig att vara.

  jag vill att du ska veta att det beteende som du och andra har andra blivit utsatta för faktiskt säger mer om de personerna som står bakom det än vad det säger om er. jag tänker att du förmodligen redan vet detta, men jag vill skriva det ändå. ingen människa går igenom livet utan att både säga och göra misstag, det är det enda sättet att utvecklas, lära sig och sträva efter att bli den bästa versionen av sig själv och trots att vi aktivt försöker att göra gott är det ofrånkomligt att vi inte kommer att göra misstag i framtiden också. jag förstår om många människor har blivit sårade, och det är hemskt, och det är inget jag försöker frånta. jag försöker heller inte frånta någon ilskan som även den kommer med sorgen. frågan vi borde ställa oss är om det här hatet är befogat mot någon som gör misstag, ständigt försöker lära sig av dessa, men ändå vill göra gott? skulle ni som skriver sådana här vidrigheter bete er på samma sätt mot någon i er närhet som på grund av oförstånd begår dessa misstag men som verkligen gör sitt allt för att både förstå och reparera? Varför har världen helt plötsligt blivit uppochner? borde inte det här ilskan och föraktet riktas till människor som hellre vill göra ont och inte gör något alls för att försöka bättra sig?

 • Reply elin 1 maj, 2015 at 08:11

  vad trång världen är om det inte finns utrymme till att begå misstag, där ett förlåt inte har någon betydelse, där det inte finns någon förståelse och där det inte finns någon chans till bättring.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge